sitrin taşı doğal taş para taşı para mıknatısı

Sitrin Özellikleri ve Faydaları: Para Taşı, Para Mıknatısı

  • Sitrin taşı kuvars mineral ailesine dahil olan bereket, bolluk ve para getirdiğine inanılan bir doğal taştır.
  • Rengini kuvarstaki demir izlerinden alır.
  • Kendine hayran bırakan renk tonları uçuk sarıdan parlak kehribar tonlarına kadar geniş bir skalaya sahiptir.
  • Ametist ve pembe kuvarstan sonra en çok bilinen ve kullanılan doğal taşlardan birisi olan sitrin taşı yazın vücut bulmuş hali gibidir.
  • Sitrin taşının bolluk ve bereket getirmesi için iş dünyasında gizli bir silah olarak kullanılır.
  • Bolluk, bereket ve para çekmek için yanınızda bir parça sitrin taşı taşıyabilirsiniz.
  • Doğal taşların enerjisinden faydalanmak için belirli aralıklarla temizlemek ve nötrlemek gerekir, sitrin taşınızın ihtiyaç duyduğu temizliği yapmayı unutmayın!

Sitrin Taşı Genel Özellikleri

🔮 Taş AdıSitrin
🌈 RenkleriSarı
🦂 Uyumlu BurçlarıAslan, Koç, İkizler, Terazi
🧘 Uyumlu ÇakralarıSakral, Solar Pleksus, Taç
🌍 Çıktığı ÜlkelerBrezilya, Madagaskar, Rusya
🔨 Sertlik7
🪐 Yönetici GezegeniJüpiter
🔥 ElementlerHava
🧹 NötrlemeAkan su, Daha büyük bir taş, Görselleştirme, Nefes çalışması, Ses, Toprağa gömerek, Tütsü
🙏 FaydalarıBaşarı, Bereket, Cesaret ve Güç, Enerji Temizliği, Korunma, Para, Refah, Yaratıcılık

Sitrin Taşının Anlamı Nedir?

Sitrin taşı adını Fransızca limon anlamına gelen citron kelimesinden alır. Büyük olasılıkla, güneş ışığının parlak tonlarından, daha koyu kehribar tonlarına kadar değişebilen sarı renge sahip olduğu için bu ismi almıştır. Sitrin taşı aynı zamanda tüccar taşı olarak bilinir.

sarı sitrin taşı doğal taş para taşı

Sitrin Taşı Nasıl Oluşur?

Doğal sitrin, diğer kuvars formlarına benzer şekilde magma kristalizasyonu sonucunda oluştu. Magma soğudukça bir araya gelen silikon ve oksijenden oluşan bu kuvars minerali sarı rengini ise demirden alıyor.

Sitrin Taşı Neden Kullanılır?

Sitrin taşı, iyi hisler getirmek, enerji seviyesini yükseltmek, sakral ve solar pleksus çakralarını temizlemek ve yaşamaa zenginlik ve bolluk çekmek için kullanılır. Işığa adım atmak ve daha zengin, daha pozitif ve eğlenceli bir hayat yaşamak isteyenler için Sitrin taşı bu yolcukta eşlik edecek mükemmel bir doğal taştır.

Sitrin Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Gerçek sitrinlerde renk şeritleri olmaz, daha doğal ve akışkan bir renk geçişine sahiptir. Yapısı gereği içinde baloncuk, boşluk veya kabarcık bulunmaz. Isıl işlem görmüş ve sitrin taşı olarak satılan doğal taşlar genelde kırmızımsı bir renk tonuna sahiptir.

  • Çoğu zaman limon kuvars taşı veya ısıtılmış ametist taşı sitrin taşı olarak satılabilir.
  • Bu sebeple orijinal ve kaliteli sitrin taşı satın almak için güvenilir bir satıcı tercih etmenizi öneriyoruz.
  • Sitrin taşı açık sarıdan parlak altın sarısına kadar farklı renk tonlarına sahiptir.
  • Orijinal ve kaliteli bir sitrin taşı çok farklı formlarda bulunabilir.
  • Siz kullanım kriterlerinize göre kendinize en uygun olan formu seçmelisiniz.
  • Enerji çalışmaları için çakra taşları tercih edilirken, gündelik yaşamda kolye, bileklik olarak da tercih edilebilir.

Sitrin Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

  • Zenginlik, refah ve başarıyı kendine çeker.
  • Hayatın her aşamasına enerji verir.
  • Çakraları temizler ve sezgiyi açar.
  • Sevinç, merak, zevk ve coşku verir.
  • Benlik saygısını ve özgüvenini yükseltir.
  • Beyni uyarır, zekayı güçlendirir.
  • Motivasyonu teşvik eder, yaratıcılığı harekete geçirir.
  • Konsantrasyonu artırır ve zihni canlandırır.
  • Olumsuz özellikleri, depresyonu, korkuları ve fobileri serbest bırakır.
  • Duygusal olarak dengeleyicidir.

aslan burcu bolluk ve bereket doğal taş ikizler burcu koç burcu para taşı sitrin terazi burcu

Sitrin Taşı Nasıl Kullanılır?

  1. Kendinizi sitrinin sıcak ve neşeli enerjisiyle sarmak istiyorsanız, onu takı olarak kullanabilirsiniz.
  2. Cildinize temas eden bir sitrin taşının olması, kendi titreşimlerinizi yükseltmenize, çakralarınızı temizlemenize ve duygusal olarak sıcak ve zihin aydınlığı hissetmenize yardımcı olacaktır.
  3. Sitrin taşını görselleştirme teknikleri sırasında elinizde tutarak meditasyon pratiğinde kullanabilirsiniz.
  4. Özellikle reiki ve enerji çalışmalarında çakraları dengelemek için kullanılır.
  5. Sitrin taşını solar pleksus veya sakral çakra alanınıza yerleştirerek meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz.
  6. Pozitifliği ve üretkenliği artırmak için sitrini evinize veya çalışma masanızda dekorasyon objesi olarak kullanabilirsiniz.
  7. Yaratıcılığı teşvik etmek; yeni müşteriler ve büyük başarı göstermek için çalışma alanınızda veya iş yerinizde para çeken sitrin taşını bulundurabilirsiniz.
  8. Taşıyıcısını pozitiflikle saran, sakral ve solar pleksus çakrasını dengede tutan bir sitrin bileklik veya sitrin kolyeyi her gün kullanabilirsiniz.

Sitrin Taşı ile Nasıl Para Çekilir?

Sitrin, hayallerinizi gerçekleştirmeye, zihniyetinizi değiştirmeye ve yaratıcılığınızdan faydalanmaya yardımcı olduğu için zenginlik ve bolluk taşı olarak bilinir. Sitrini para çekmek için kullanmak istiyorsanız, bir parça sitrini çantanıza, cüzdanınıza cebinize veya nakit akışınızı sürdürme eğiliminde olduğunuz her yere koyabilirsiniz.

Sitrin Taşı Para Getirir Mi?

  • Bolluk ve bereket yüzyıllardır Roma ve Yunan mitolojisinde “Ana Tanrıça” olarak anılır ve özellikle tarım faaliyetlerini kapsardı.
  • Günümüzde ise bereket deyince çoğumuzun aklına ilk para geliyor. 
  • Aslında bolluk ve bereket enerjisi bunun çok daha ötesinde, zihinsel bir dönüşümdür. 
  • Bu dönüşümü sağlarken bereket istediğiniz konuya dair niyetinizi doğru belirlemek ve bu niyeti temiz kalple istemek çok önemlidir.
  • Niyetinizi seçtikten sonra ise bolluk ve bereket enerjisinin gelmesini istediğiniz yerlere sitrin taşını yerleştirebilirsiniz.
  • Örneğin evinizin bereketli olması için en çok kullanılan odalarda, iş yerinizin bereketli olması için ise iş yerinize bu doğal taşları yerleştirebilirsiniz.

Sitrin Taşı Yıkanır Mı?

Sitrin taşınızı güvenle yıkayabilir veya suda bekletebilirsiniz. Taşınız doğal taş aksesuar ise kullanım ömrünü uzatmak ve zincirlerin kararmasını önlemek için yıkamak yerine başka bir temizleme yöntemini tercih edebilirsiniz.

Sitrin Taşı Güneşte Bırakılır mı?

Sitrin güneşli ve parlak bir taştır. Mohs ölçeğinde sertliği 7 olsa da sitrin taşını güneşte bırakmamalısınız. Bunun nedeni, sitrinin doğrudan ışıkta rengini en hızlı kaybeden taşlardan biri olmasıdır. Güneşe uzun süre maruz kalırsa, renginde solma olacaktır.

Sitrin Taşı Her Gün Kullanılabilir Mi?

Sitrin taşı her gün giymek için harika bir taştır. Sitrin taşı güneşli ve parlak enerjiyle dolu olduğundan, enerji seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur. Sitrin taşını her gün kullanmak sizi karanlık ve endişeli duyguların ağırlığından uzak tutacaktır.

sarı sitrin taşı doğal taş para mıknatısı

Sitrin Taşı Uyumaya Yardımcı Olur Mu?

Enerjik doğasına rağmen sitrin taşı uyurken yakınınızda tutmak için iyi bir taştır. Yastığın altına yerleştirmek, hayatınıza zenginlik, başarı ve refah çekmenize yardımcı olacaktır. Bu doğal taş siz rahatlarken rüyalardaki karanlığın üstesinden gelmenize ve zorluklarla yüzleşmek için yeni yollar bulmanıza da destek olabilir.

🔮Size özel hazırladığımız doğal taş rehberinden daha fazla burç taşını keşfedebilirsiniz.

Sitrin Taşı İle Birlikte Kullanılan Doğal Taşlar Nelerdir?

Sitrin taşı, ametist ile güzel bir uyum içinde çalışan parlak ve enerjik bir taştır. Ayrıca pembe kuvars, akik, labradorit ve turmalin taşları da sitrin taşı ile birlikte kullanılabilir. Sitrinden gelen güneşli sıcak enerjiyi ikiye katlamak istiyorsanız, dumanlı kuvars veya güneş taşını incelemeyi unutmayın!

Sitrin ve Ametist Birlikte Kullanılır Mı?

Evet, sitrin ve ametist taşını güvenle kullanabilirsiniz. Sitrin canlı, güneşli ve pozitif enerji doludur, Ametist ise yaratıcılığı artırır ve ruh yatıştırıcıdır. O kadar harika bir kombinasyonlar ki, doğada ametist ve sitrin karışımı olan Ametrin adında bir doğal taş bile var. 

Sitrin Taşı Zararlı Mıdır?

Sitrin taşının bilinen herhangi bir zararı veya toksik özelliği yoktur. Bu sebeple cildinize temas ettirerek, güvenle kullanabilirsiniz. Eğer küçük parçalar halinde bulunan Sitrin  taşına sahipseniz çocuk ve evcil hayvanlar tarafından yutulma riski olduğu için, güvenli bir şekilde muhafaza etmenizi öneriyoruz.

Orijinal Sitrin Taşı Nasıl Anlaşılır?

Sitrin taşının gerçek olup olmadığını anlamak için en güvenilir yol bir laboratuvarda değerlendirilmesidir. Bu genelde zahmetli ve pahalı bir yol olduğu için Sitrin taşını alırken güvenilir ve tanınmış bir satıcıdan almanızı öneririz. Özellikle satın alacağınız markanın ürün yorumlarını incelemeyi unutmayın!

Sitrin taşı satın almış müşteriler genellikle taşın sahte olduğunu ısıtarak veya suda bekleterek anlamaya çalışıyor fakat bu yöntemler Sitrin taşının kimyasal yapısını bozabildiği için tavsiye etmiyoruz. Sitrin taşının orijinal olup olmadığını anlamanın en iyi yöntemi MOHS sertlik ölçümü yapmak. Böylece taşın sertlik derecesine ulaşabilir ve Sitrin taşının gerçek olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Taşınızı alırken, sertlik ölçümü talep edebilirsiniz. 

Sitrin Taşını Kimler Kullabilir? Sitrin Taşı İle Uyumlu Burçlar

Sitrin taşı burcunuzla uyumlu olmasa da kullanılabilir, fakat burcunuzla uyumlu bir taşı kullanmak taşın enerjisini daha iyi hissetmenizi sağlar. İşte Sitrin taşı ile uyumlu burçlar:

Sitrin Taşı İle Uyumlu Çakralar Nelerdir?

Sitrin, Solar Pleksus Çakra ve Sakral Çakra ile bağlantılıdır. Bu çakralar, kendi gücümüzle topraklanmış ve görkemli kalmamıza yardımcı olan temel çakralardır. Solar Pleksus Çakra, savaşçı gücümüzü topladığımız ve güçlü durduğumuz yerdir. Sakral çakranız zayıf veya düşük olduğunda, başkalarına bağımlı olduğunuzu düşünür ve motivasyon eksikliği ile yaşarsınız.

Sitrin Taşının Yönetici Gezegeni Hangisidir?

Her burcun bir gezegeni, her gezegenin de onu simgeleyen bir doğal taşı vardır. Sitrin taşının yönetici gezegeni Jüpiter olarak kabul edilir.

Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları Nelerdir?

Sitrin doğal taşının bir çok faydası bulunmaktadır. İşte Sitrin taşının en bilinen faydaları:

  • Başarı
  • Bereket
  • Cesaret ve Güç
  • Enerji Temizliği
  • Korunma
  • Para
  • Refah
  • Yaratıcılık

Sitrin Taşı Nasıl Temizlenir? Sitrin Taşının Bakım ve Temizliği

Eğer Sitrin taşınızı düzenli olarak kullanıyorsanız mutlaka belirli aralıklarla temizlemeniz (nötrlemeniz) gerekmektedir. Her doğal taşın temizleme yöntemi farklı olabilir, bazı yöntemler taşınıza zarar verebilir. İşte Sitrin taşının temizleme yöntemleri:

NASIL NÖTRLENİR?SÜRE
Akan su1-2 dakika
Daha büyük bir taş24 saat
Görselleştirme1-2 dakika
Nefes çalışması45 saniye
Ses5-10 dakika
Toprağa gömerek24 saat
Tütsü30-60 saniye

 

Ücretsiz Kargo

1000₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍