balmumu mum nasıl sarılır mum sarımı

Balmumu Mum Nasıl Sarılır? Sarma Mum Yapımı

Balmumu mumlar doğal rengi, tırtıklı dokusu ve yakıldığında evinizi yumuşatan hafif bal kokusuyla doğal kalmak isteyenlerin tercihi. Kimyasal içermeyen iki mum türünden (diğeri soya mumu) biri olan balmumu mumlar her gün daha fazla insan tarafından keşfediliyor. Üstelik yapımı oldukça kolay. Peki evde mum sarmak hakkında bilginiz var mı? Evinizde bir balmumu plaka, makas ve maket bıçağı yardımı ile kolayca balmumu mum sarabilirsiniz.

Balmumu Nedir?

Arıların çiçeklerden topladığı nektarları bal haline getirirler. Ürettikleri bu balın dış etmenlerden zarar görmemesi için yine bal ile altıgen şeklide deliklerden oluşan kusursuz bir bal peteği üretirler. Ürettikleri balı bu peteğin içerisine doldururlar. Örülen bu petek arının salgıladığı farklı bir enzim sayesinde daha katı ve serttir. Bu petekler içerisinden bal alındıktan sonra kaynatılıp plakalar haline getirilerek yeniden arı kovanlarına yerleştirilir. Böylece arıların yeniden bir petek örmesine gerek kalmaz.

Balmumundan Mum Sarımı

Merak edilen konulardan diğeri “evde balmumu sarma mum nasıl yapılır”? İşte adım adım balmumu sarma mum yapımı:

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Balmumu plaka (petek)
  • Mum ipi (tercihen %100 pamuk)
  • Makas
  • Farklı boyutlarda mumlar üretmek için maket bıçağı
  • İsteğe göre süsleme için kraft kağıt, kınnap ipi
  • Sert bir yüzeye sahip masa (cam hariç)

İhtiyacınız olan tüm malzemeleri online mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Evde Balmumu Mum Yapım Seti Satın Al
Evde Balmumu Mum Yapım Seti Satın Al

Sarma Balmumu Mum Nasıl Yapılır?

  1. Balmumu plakaları dilediğiniz ölçülerde kesin. Tek bir plaka kullanabileceğiniz gibi birden çok plakayı birbirine ekleyerek farklı kalınlıklarda mumlar yapabilirsiniz.
  2. Kestiğiniz plakanın genişliğinden 2,5 cm fazla olacak şekilde mum ipini kesin. Alttan ve üstten bir miktar pay vereceğimiz için mutlaka kesim payını bırakın.
  3. Plakanın ucuna mum ipini alttan ve üstten 1’er cm fazlalık kalacak şekilde yerleştirin. Parmaklarınızla ipi muma iyice yapıştırın. Böylece ip sabitlenecektir.
  4. Mum ipi içerde kalacak şekilde plakanızı yuvarlayın. Plakanın mum ipini tamamen sarmış olmasına ve hiç boşluk kalmamasına dikkat edin.
  5. Sağ ve sol tarafların eşit şekilde ilerlediğine emin olun. Eğer kenarlarda yamukluk oluştuysa plakayı açıp düzelterek yeniden sarmaya devam edebilirsiniz.
  6. Bütün plakayı bitirdiğinizde plakanın açıkta kalan uçlarını muma doğru bastırın. Böylece mum kendiliğinden açılmayacaktır.
  7. Eğer daha kalın bir mum elde etmek istiyorsanız mum üzerindeki plakanın bittiği noktadan itibaren yeni plakayı parmaklarınızla yapıştırarak/sıkıştırarak yeni plakalar ekleyebilirsiniz. Maksimum mum genişliğinin 9-10 cm olmasını tavsiye ediyoruz. Daha kalın mumların sadece orta kısmı yanacağı için geriye kalan kısımlar erimeyecektir.

Balmumu Mum Sarmak – Video

Evde balmumu mum yapımı için hazırladığımız videoyu izleyerek daha kolay sarabilirsiniz:

Balmumu mum kullanımı hakkında daha fazla bilgi için “Balmumu Mum Nedir? Nasıl Kullanılır?” adlı blog yazımızı incelemenizi öneririz.

Bizi Instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın!

Ücretsiz Kargo

500₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍