yeni ay ritüeli nedir yeni ay ritüelleri

Yeni Ay Ritüeli Nedir? Nasıl Yapılır?

Yeni Ay Ritüeli Nedir?

Dolunaydan sonra, ay her gün biraz daha küçülüyor ve sonunda üç günlüğüne gözden kayboluyor. Yeni ay döngüsünün başladığı bu güne Yeni Ay deniliyor. Peki nedir bu yeni ay ritüeli?

Yeni Ay, Dolunay gibi ay enerjisinin dünyayı ve insanları yoğun olarak etkilediği zamanlardan biri. Bu özel zamanda çok eski çağlardan beri insanlar neyin yapılıp neyin yapılmayacağını tespit etmişler ve bunlara göre özel ritüeller düzenlemişler.

Siz de yaşamınızdaki gidişatı gözden geçirip olmasını istediğiniz şeyleri, niyetlerinizi, iyi dileklerinizi Yeni Ay’da netleştirerek Yeni Ay enerjisinden faydalanabilirsiniz!

Yeni Ay Ritüeli Nasıl Yapılır?

Temiz ve havadar bir yerde huzurlu bir ortam yaratıp biraz içinize dönmeniz yeterli. Astrologların ve şifacıların önerdiği çalışmalardan derlediğimiz ritüeli aşağıdaki gibi uygulamanızda fayda olsa da hepimizin ruhu eşsiz olduğu gibi ritüelleri de eşsiz olmalı. Önerdiğimiz ritüeli kendinize göre değiştirmekten çeklinmeyin. Hadi başlayalım!

Adım 1: Niyetlerinizi önce kendi içinizde netleştirin.

Ilık bir duş ya da güzel bir banyodan sonra, kendinize küçük bir alan hazırlayın. Bu alanı öncesinde nazar tütsüsü ile negatif enerjiden arındırabilirsiniz. Tüm bunları yavaşça, dikkatle ve özenle yapmaya gayret edin. Fiziksel olarak olduğu kadar, zihinsel olarak da kendinizi hazırlayın.

Adım 2: İyi ve ferah hissetmenizi sağlayacak ne varsa ritüelinize dahil edin.

Balmumu mum gibi açık renk doğal mumlar, en sevdiğiniz müzik, bakmaktan hoşlandığınız resimler ve fotoğraflar.

Adım 3: Bir defter veya bir kağıt hazırlayın. Niyetleriniz zihninizde belirleyin.

Bir süre hazırladığınız ortamda sakince oturarak hayatınızda olmasını istediğiniz, olumlu yönde değişmesini ve gelişmesini istediğiniz şeylere odaklanın. Her birini gözünüzde canlandırmaya çalışın.

Adım 4: Hazır hissettiğinizde, yavaşça bunları yazmaya başlayın.

İfadelerinizde mümkün oldukça net olmaya çalışın. Dilediğiniz şeylerin size ve herkese ‘hayırlı’ olması için kendi yönteminizle dua edin. Zihninizi serbest bırakmak için bir parça Palo Santo tütsü yakmanız faydalı olacaktır. Tütsülerinizi derin ve yanmaz bir kapta yakabilirsiniz. Çünkü onlara ihtiyacınız olacak. Derin nefes alın, tüm kaslarınızı gevşetin.

Adım 5: Bir an için durup yazdıklarınıza, yazmak istediklerinize odaklanın.

Geçmişte sahip olmak isteyip başardıklarınıza gerçekten ihtiyacınız var mıydı? Yoksa bazıları sizin için fazlalık mıydı? Az ve öz bir yaşam diğerlerinden her zaman daha güzeldir. Gösteriş güzel şeylerin üstünü örtebilir. Bu yüzden dileklerinizi gözden geçirin. Odaklanmayı arttırmak için demet tütsü kullanabilirsiniz. Dilekleriniz, temennileriniz, yeni başlangıçlarınız için aşk ve sağlık tütsüleri ritüelinize anlam katabilir. Fakat yeni başlangıç yapmak için tek ihtiyacınız olanın istemek, ruhunuzla ve kalbinizle istemek yeterlidir. Çünkü tüm kalbinizle istediğinizde önünüzde hiçbir engelin dayanamayacağını aklınızdan çıkarmayın!

Adım 6: Sakinleşin. Kalbinizi dinleyin.

Yazmayı bitirdikten sonra bir müddet sessizce oturun ve yazdığınız dileklerinizi tekrar gözden geçirin. Fazlalık olduğunu düşündüğünüz hiçbir şeyi listenize almayın.

Adım 7: Bir dilek hatırlatıcısı hazırlayın.

Ritüeli tamamlamak için hazır olduğunuzda, bir ‘dilek hatırlatıcısı’ hazırlayın. Bu başka bir kağıda çizeceğiniz bir sembol olabilir, yazacağınız tek bir cümle olabilir ya da bu ritüelde içinizden geçirdiğiniz güzellikleri size hatırlatacak başka bir nesne, görsel olabilir. Bunu her gün görebileceğiniz bir yere koyun ve Yeni Ay dilekleriniz için her gün dua edin. Ritüel sırasında kullandığınız tütsülerin küllerini bu dilek hatırlatıcısı ile birlikte saklayabilirsiniz. Dolunay ritüelinin aksine bu külleri atmayın, saklayın.Bir sonraki Yeni Ay’da ritüeli tekrarlamak istediğinizde yeni bir liste oluşturabilirsiniz.

Ritüelden sonra bir müddet temiz havada oturmak, yazdığınız listeyi suya veya rüzgara bırakmak da, eğer iyi hissettiriyorsa, size iyi gelecektir. Daima sezgilerinizi dinleyin!

İnsanların yüzlerce yıldır uyguladığı bu tür sembolik ritüeller, yaşadığımız şeylerle bağ kurmamıza, hayatımızda olup bitenleri yönetmemize yardımcı olmuştur. Özgüvenli olabilmek, harekete geçmek, hayatınızda isteyip istemediklerinizi tayin edip buna göre kararlar vermeniz için de iyi bir fırsat olacaktır. Değerlendirmek, biraz iç dünyasına dönüp işleri yoluna koymak isteyenler için harika bir fırsat!

Aşağıda Yeni Ay ritüelini uygulayabileceğiniz bazı tarihleri paylaşıyoruz.

2024 Yeni Ay Takvimi ve Yeni Ay Dönemleri

TarihSaatAyın FazıAyın Burcu
11 Oca 202414:58YeniayOğlak
10 Şub 202402:00YeniayKova
10 Mar 202412:02YeniayBalık
8 Nis 202421:22Yeniay
(Güneş Tutulması)
Koç
8 May 202406:23YeniayBoğa
6 Haz 202415:39Yeniayİkizler
6 Tem 202401:59YeniayYengeç
4 Ağu 202414:14YeniayAslan
3 Eyl 202404:57YeniayBaşak
2 Eki 202421:50Yeniay
(Güneş Tutulması)
Terazi
1 Kas 202415:48YeniayAkrep
1 Ara 202409:23YeniayYay
31 Ara 202401:28YeniayOğlak
2024 Yeni Ay Tarihleri

(Tarihler Türkiye saat dilimine göre hazırlanmıştır.)

Enerjiniz bol olsun!

Ücretsiz Kargo

500₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍