dolunay ritüeli nedir dolunay ritüelleri

Dolunay Ritüeli Nedir? Nasıl Yapılır?

Dolunay Ritüeli Nedir?

Çok eski zamanlardan beri insanların günlük hayatının önemli bir parçası olan ay döngülerinden modern hayatımızda uzaklaşmış olsak da, Dolunay enerjisinden faydalanmak için yapabileceğimiz bazı şeyler var. Yeni Ay’ın başlangıç zamanı olduğu bilinir, Dolunay ise döngünün zirveye ulaştığı, enerjinin de en yoğun olduğu zamandır. Tam Dolunay gecesinde yapacağınız küçük bir ritüelle kendinizi arınmış hissetmeniz mümkün. Yeni Ay; yeni başlangıçlar, Dolunay ise kötülüklerden arınmak demektir. Dolunay Ritüeli tam da bu belirli günlerde yapılır.

Ritüel Nedir?

Ritüel deyince öyle aklınıza acayip müzikler çalınan karanlık yerler gelmesin hemen! Temiz ve havadar bir yerde huzurlu bir ortam yaratıp biraz içinize dönmeniz yeterli. Astrologların ve şifacıların önerdiği çalışmalardan derlediğimiz ritüeli aşağıdaki gibi uygulamanızda fayda olsa da hepimizin ruhu eşsiz olduğu gibi ritüelleri de eşsiz olmalı. Önerdiğimiz ritüeli kendinize göre değiştirmekten çeklinmeyin. Hadi başlayalım!

Dolunay Ritüeli Nasıl Yapılır?

Adım 1: Açık ve rahat edebileceğiniz bir alan bulun.

Evinizin bahçesinde, balkonunda, mümkünse toprağın üstünde ve ay ışığını görebileceğiniz bir yerde olabilirseniz ne ala! Ancak olmazsa da, temizleyip güzelce havalandırdığınız odanızda sessiz bir ortam sağlayarak işe başlayabilirsiniz. Sevdiğiniz, sakin bir müziğin size eşlik etmesini isteyebilirsiniz. Doğal bir mum yakmak zihninizi daha kolay serbest bırakabilmenizi sağlayacaktır. Balmumu mumları kullanmanızı öneririz. Varsa ametist kristalinizi önünüzde ayışığını görebileceği bir noktaya yerleştirin. Bırakın ametist sizden çekip aldığı kötü enerjiyi ayışığı ile temizlesin.

Adım 2: Sakinleşin, derin bir nefes alın.

Biraz sakinleşerek başlayın. On dakika kadar sessizce oturun ve nefesinizi dinleyin. Kısa bir süre nefes alıp verişinize konsantre olarak oturmanız daha meditatif, daha farkındalıklı bir halde olmanıza yardımcı olacaktır. Bu sırada nefesinizi açacak Adaçayı ve Lavanta tütsülerini iplerini çözmeden, uçlarından küçük küçük yakıp (alev almasına izin vermeden) söndürerek dumanının yayılmasına izin verin.

Adım 3: Beyaz bir kağıt ve bir kalemi hazırlayın.

Bir önceki Dolunaydan bu yana hayatınızda olup bitenleri zihninizden geçirin. Artık hayatınızda olmasını istemediğiniz veya şifalandırmak istediğiniz şeyleri düşünün. Sonra yavaşça bunları kağıdınıza yazın. Artık kurtulmak istediklerinizi, sizi yorduğunu veya üzdüğünü düşündüğünüz ne varsa, bir bir sıralayın.

Adım 4: Kendinize biraz daha zaman tanıyın.

Yazdıklarınız üzerinde fazla düşünmeden, detaylara dalmadan, başladığınızdaki yavaşlığınızı sürdürerek, bu olumsuzlukları hayatınızdan uzaklaştırmaya niyet edin. Bu sırada aşk, nazar ve sağlık tütsülerinden ruhunuzun veya bedenininizin ihtiyaç duyduğunuzu düşündüğünüz birini veya sırasıyla her birini uçlarından küçük küçük yakarak ritüelinize devam edin.Tütsülerinizi yanmaz seramik veya metal bir kapta, ya da incili deniz kabuğu içerisinde yakabilirsiniz. Nazar tütsüsü içinde bulunan üzerlik otu ile kötü ruhların, kötü enerjilerin ve kötü niyetlerin uzaklaşmasını sağladığı pek çok gelenekte bilinmektedir. Nazar tütsüsünde bulunan defne yaprağı ise kaygı, endişe gibi stres sorunlarını uzaklaştırırken aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirir. Şans getirdiğine de inanılır.

Adım 5: Derin derin nefes alın. Odağınızı arttırın. Zihninizi serbest bırakın.

Derin nefes almak hem kanınızdaki oksijen seviyesini arttırır, zihninize tüm olumsuzluklar için bir kalkan görevini üstlenir. Hem de kendi benliğinizi kabullenmenizi sağlar. Sağlık tütsüsü içerdiği okaliptüs ve dağ kekiği ile nefesinizi açmanıza yardımcı olacaktır.

Adım 6: Heyecanınızı bastırmayın. Bırakın kalbiniz hızlı hızlı atsın.

Çünkü vücudunuz siz farketmeseniz de her yeni güne yenilenerek uyanır. Her gün yüzbinlerce hücremiz yeniden doğar. Japonca’da “ikigai” adında bir kelime vardır. Bu Japonca’da “her sabah uyandığınızda sizi sıcak yatağınızdan çıkaran şey” olarak bilinir. Sizin ikigainiz nedir onu düşünün. Sizi hala hayatta tutan şeyi düşünün. Varlığınızın bu evrene yaydığı enerji bugüne kadar ne kadar uzağa gitti, kimlere dokundu, kimleri mutlu etti/üzdü?

Hayatınızı sıfırlamak isteseydiniz hangi noktadan başlamak isterdiniz? Dolunay ritüeline hayata duyduğunuz aşk ile devam edelim. Gül yapraklarıyla sarılmış bir aşk tütsüsü yakalım! İçimiz kıpır kıpır olsun yine. Tıpkı az önce aşık olmuş gibi midemizde uçuşan kelebekleri dinleyelim. Aşk tütsüsü içindeki karabaş otu sayesinde afrodizyak etkisini hissettirir. Enerjinizi tazeler.

Adım 7: Bedeninizde hayali bir delik açın ve zihninizi oradan dışarı boşaltın.

Tamam, zihnimizde artık pek çok şey var ve onları uzaklaştırmaya hazırız. Biraz Palo Santo ağaç tütsü yakmak onları zihnimizden uzaklaştırmamıza yardımcı olacaktır. Amazon Ormanları’nda yetişen Palo Santo’nun o mis gibi çam ve limon kokusu sizi ağaçlarla dolu bir ormanda hissettirecek. Şifanızı daha kolay bulmanızı sağlayacak.

Adım 8: Kağıdınıza zihninizden çıkardığınız şeyleri yazın.

Artık önünüzdeki kağıda yazacak daha çok şey var değil mi? Hazır hissettiğinizde bu kağıdı yakın, hem kağıdın hem de yaktığınız tütsülerin küllerini bir su birikintisine, denize atın, toprağa gömün veya rüzgarda uçup gitmesini izleyin.

Adım 9: Rahatlayın, biraz gevşeyin.

Kısa bir süre için tekrar rahat bir pozisyonda oturun ve size iyi gelmeyen şeylerin sizden uzaklaşması için niyetinizi tekrarlayın.

Adım 10: Ilık bir duş alın.

Suyun ve rüzgarın arındırıcı etkisini daha çok hissetmek için ılık bir duş almak ve biraz açık havada oturmak iyi gelecektir.

İnsanların yüzlerce yıldır uyguladığı bu tür sembolik ritüeller, yaşadığımız şeylerle bağ kurmamıza, hayatımızda olup bitenleri yönetmemize yardımcı olmuştur. Özgüvenli olabilmek, harekete geçmek, hayatınızda isteyip istemediklerinizi tayin edip buna göre kararlar vermeniz için de iyi bir fırsat olacaktır. Değerlendirmek, biraz iç dünyasına dönüp işleri yoluna koymak isteyenler için harika bir fırsat!

Aşağıda Dolunay ritüelini uygulayabileceğiniz bazı tarihleri paylaşıyoruz:

Dolunay Ne Zaman? 2023 Dolunay Takvimi

TarihSaatAyın FazıAyın Burcu
25 Oca 202420:55DolunayAslan
24 Şub 202415:32DolunayBaşak
25 Mar 202410:01Dolunay
(Ay Tutulması)
Terazi
24 Nis 202402:50DolunayAkrep
24 May 202416:54DolunayYay
22 Haz 202404:09DolunayOğlak
21 Tem 202413:18DolunayOğlak
19 Ağu 202421:27DolunayKova
18 Eyl 202405:36Dolunay
(Ay Tutulması)
Balık
17 Eki 202414:28DolunayKoç
16 Kas 202400:30DolunayBoğa
15 Ara 202412:03Dolunayİkizler
2024 Dolunay Tarihleri

(Tarihler Türkiye saat dilimine göre hazırlanmıştır.)

Enerjiniz bol olsun!

Ücretsiz Kargo

1000₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍