doğal taşlı takı nedir doğal taşlı aksesuarlar

Doğal Taşlı Takı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Doğal taşlı takı; küçük parçalara ayrılmış doğal taşların takıya uygun kesilip törpülenerek ince işçilik sonrası metal bir aksama tutturulması veya ham halde çivilenmesi sonucu üretilir. Tıpkı diğer şekillerdeki doğal taşlar gibi bir enerjisi vardır ve bu enerjiyi onu kullanan kişiyle paylaşır.

Doğal taşlar güzel görünümleri nedeniyle pek çok takı, aksesuar ve dekoratif objede kullanılmaktadır. En sık kullanım alanlarından biri kolye, küpe, yüzük ve takılardır. Doğal taşlı aksesuarlarınızı kullanırken onların ömrünü uzatmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur.

Doğal Taşlı Takıları Sürekli Kullanmalı Mıyız? Doğal Taşlar Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Doğal taşlar birer ilaç değildir. Bu nedenle bir düzeni, sistemi veya mutlak kuralları yoktur. Doğal taşlar milyonlarca yıl yeraltında bulunduğu için evrenin enerjisini biriktirdiğine inanılır. Her taş türünün mineral yapısı farklı olduğu için her birinin farklı çakra noktalarına etki ettiği bu nedenle de faydaları ve özelliklerinin değiştiği bilinir. Taşınızın bu enerjisinden faydalanmak için gün içerisinde onunla vakit geçirmeli, ona dokunmalı, onun yakınında olmanız yeterlidir. Doğal taşlı takılar taşınıza yakın olmanızı sağlar. Böylece onunla daha çok vakti geçirmiş oluruz. Dilerseniz çalışma alanınıza, yemek masanız veya çalışma masanıza, evinizin salonuna da bir doğal taşı yerleştirebilir, gün içerisinde ona dokunarak enerjisini paylaşabilirsiniz. Tek kural onu yakın olmaktır.

Doğal Taşlı Takıların Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Normal boyutlardaki doğal taşların büyük bir kısmı su ile temizlenebilse de doğal taşlı takılar kesinlikle su ile temas etmemlidir. Bu doğal taşı çevreleyen ince mineral tabakanın zamanla aşınmasına ve eski pırıltısını kaybetmesine neden olur. Bunun nedeni taşın boyutudur.
  • Doğal taşlı takınızı kuru bir bezle silmeniz yeterlidir.
  • Doğal taşlı takılarınızın taş kısımlarının kararması mümkündür. Bunun sebebi doğada karşılaşmadıkları ter, nem, ışık ve oksijendir. Bilindiği gibi doğal taşlar yeraltında oluşurlar, bu nedenle dış etkenlere kapalı bir şekilde milyonlarca yıl beklerler.
  • Doğal taşlı takılarınızın zincir kısımlarının kararması mümkündür.
    • Gümüş takılarınızın kararan kısımları varsa sadece gümüş olan kısımlarını sirkeli solüsyon ile açabilirsiniz, fakat taş kısımlarına bu solüsyonu değdirmemeniz gerekmektedir.
    • Altın takılarınızın kararan kısımları varsa sadece altın olan kısımlarını karbonatlı solüsyon ile açabilirsiniz, fakat taş kısımlarına bu solüsyonu değdirmemeniz gerekmektedir.
    • Pirinç (lake) kaplı takılarınızın kararan kısımları varsa sadece pirinç kaplı olan kısımlarını sirkeli solüsyon ile açabilirsiniz, fakat taş kısımlarına bu solüsyonu değdirmemeniz gerekmektedir.

Doğal Taşlı Takıların Enerji Temizliği (Nötrlemesi) Nasıl Olmalı?

Doğal taşlı takılar da tıpkı diğer doğal taşlar gibi çevreden aldığı enerjiyi depolar ve o enerjiyi yine çevresine yayar. Eğer olumsuz bir ortamda bulunduysanız, doğal taşlı takınıza sizden başkası temas ettiyse veya kötü bir dönem geçirdiyseniz mutlaka taşınızı nötrlemeniz gerekir. Doğal taşlı takılarda en iyi ve en sağlıklı enerji nötrlemesi (sıfırlaması) yöntemlerini sizin için sıraladık:

Ay Işığı İle Doğal Taş Temizliği

Doğal taşlı takılarınızı pencerenizin önünde bir gece ay ışığını görecek (veya en azından ışığın yansımasını görecek) şekilde bekleterek enerji temizliğini yapabilirsiniz. Bu yöntem tüm doğal taşlar için de geçerlidir.

Yaklaşık süre: Gün karardıktan aydınlanana kadar

Ses İle Doğal Taş Temizliği

Seslerin de doğal taşlar gibi titreşimleri vardır. Ses ile yayılan titreşimleri ile doğal taşlar temizlenebilir .Özellikle kolayca hareket edemeyen veya büyük hacme sahip doğal taşlar için bu yöntem tercih edilmektedir. Yayılan ses titreşiminin tamamen onu sarması için yeterince yüksek bir seviyede olduğuna emin olun. Tekrar eden tonda bir ilahi, meditasyon çanı veya meditasyon kasesi de kullanılabilir.

Yaklaşık süre: Taş başına ortalama 5 – 10 dakika

Daha Büyük Bir Taş İle Doğal Taş Temizliği

Büyük kuvars kümeleri, ametist jeotları ve selenit levhaları, daha küçük taşları temizlemek için harika araçlar olabilir. Taşınızı doğrudan bu taşlardan herhangi birinin içine veya üstüne yerleştirin. Daha büyük taşın titreşimlerinin, dinlenme taşında bulunan uyumsuz enerjileri ortadan kaldıracaktır.

Yaklaşık süre: 24 saat

Nefes Çalışması İle Doğal Taş Temizliği

Nefes çalışması aynı zamanda etkili bir temizlik yöntemi olabilir. Başlamak için taşı baskın elinizde tutun. Bir an için niyetinize odaklanın ve burun deliklerinizden derin nefes alın. Taşı yüzünüze yaklaştırın ve taşı en yüksek titreşimine getirmek için burundan taşın üzerine kısa, kuvvetli nefesler verin.

Yaklaşık süre: Taş başına yaklaşık 45 saniye

Tütsü İle Doğal Taş Temizliği

Özellikle adaçayı veya palo santo tütsüsü negatif enerjinin uzaklaşması için kullanılmaktadır. Tütsü dumanının negatif enerjiyle beraber uzaklaştığı düşünülür. Bir elinize tütsüyü, diğer elinize ise taşı alarak bu işlemi gerçekleştirin. Aktif olarak kullanmadığınız elinize tütsüyü almanızı öneriyoruz.

Yaklaşık süre: Taş başına ortalama 30 – 60 saniye

Doğal Taşlı Takılar Kararır Mı? Doğal Taşlı Takıların Ömrü Ne Kadar?

Altın ve gümüş de dahil olmak üzere tüm takılar zamanla kararırlar fakat kullanımına dikkat ederek bunun süresini uzatabilirsiniz. Takılarınızı su, nem ve ter ile temas ettirmeyerek ömrünü uzatabilirsiniz.

Doğal taşlı kolye ve diğer aksesuarları incelemek ve satın almak için tıklayınız.

Doğal Taşlı Aksesuarlar Birlikte Kullanılabilir Mi?

Cevap: evet! Doğal taşlar birbirlerine düşman değildir, tam tersine birbirlerinin enerjilerini yüceltir ve arttırırlar. Bu nedenle doğal taşlar sıklıkla birlikte kullanılır. Hatta bir doğal taşı temizleme yöntemlerinden biri; kendinden daha büyük bir doğal taşın yanında 24 saat bekletmektir. 

Doğal taşlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve doğal taş temizliğini adım adım incelemek için blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Doğal taşların kullanımı ve spiritüel uygulamaları yakından takip etmek için ise Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

1000₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍