doğal taşlar nasıl temizlenir doğal taş nötrleme

Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır? Doğal Taş Temizleme ve Nötrleme Yöntemleri

Çok merak edilen ve yanlış bilinen doğal taş temizliği ve taşlara göre temizlik türlerini sizler için araştırdık. Peki nedir bu doğal taş temizliği (nötrleme)? Gelin birlikte inceleyelim.

Doğal Taş Arındırma Nedir?

Doğal taşlar enerji yüklü olduğuna inanılan ve nadir bulunan taşlardır. Çevrelerindeki enerjiyi biriktirir ve depolarlar. Eğer negatif enerji yüklü bir ortamdaysanız taşınız negatif enerji yüklenecek demektir. Aynı şekilde taşınıza başka biri dokunursa dokunan kişinin enerjisi taşınıza geçecektir. Bu durumda taşınızı negatif enerjilerden arındırmalısınız.

Pek çok farklı doğal taş arındırma yöntemi bulunur. Her taşın arındırma yöntemi farklı olabilir. Taşınıza göre doğal taş arındırma yöntemlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Doğal Taş Temizleme Nedir?

Doğal taş temizleme, nötrleme, arındırma ve topraklama birbirinden farklı şeyler değildir. Hepsinde amaç taşınızda yüklü olan negatif enerjiyi boşaltmaktır.

Doğal Taş Nasıl Arındırılır?

Doğal taşların kimyasal yapıları birbirinden farklıdır. Bazıları yeraltında nemli ortamlarda oluşurken bazıları kurak bölgelerde oluşur. Bu nedenle kayaç yapısı farklıdır. Bazıları su ile temas edebilirken bazıları etmemelidir. Taşınıza uygun arındırma (nötrleme) yöntemini doğru seçmelisiniz.

En sık tercih edilen evde doğal taş arındırma yöntemleri su, toprak, ay ışığı ve tütsüdür.

  • Taşınızı tatlı/tuzlu suda bekleterek arındırabilirsiniz. (her taş için geçerli değil)
  • Taşınızı saksı veya bahçe toprağına gömerek arındırabilirsiniz.
  • Taşınızı ay ışığında bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Taşınızı tütsü dumanı ile arındırabilirsiniz.

Bu 4 yöntem en kolay yöntemlerdir. Fakat her taş su ile temas etmemeli ve toprak ile arındırılmamalıdır. Taşınıza uygun bir yöntem için yazının devamını inceleyebilirsiniz.

Doğal Taşlar Neden Temizlenmeli?

Antik çağlardan beri doğal taşlar ve kristaller alternatif tıp uygulamalarında, şifalanma ve aydınlanma süreçlerinde kullanılan oldukça popüler objelerdir. Doğal taşlar genellikle salınım hızı olarak adlandırılan sabit bir titreşim üretebilir. Bu özelliklere sahip bir doğal taş ile temas ettiğinizde, sizin enerjinizi de etkiler. Ancak doğal taşta istenmeyen fazla enerji depolandığında, o doğal taşın titreşimi (veya salınım hızı) bozulur. Bir başka deyişle aynı zihnimiz ve bedenimiz gibi doğal taşların da belli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Bu temizlenme sayesinde taş üzerinde olan fazla enerjinin evrene yayarak nötrlenir.

Doğal Taşlar Hangi Sıklıkla Temizlenmeli?

Doğal taşlar bulunduğu yerin veya ona dokun kişilerin enerjisini taşırlar. Bu sebeple doğal taşınızı ilk satın aldığınızda kullanmadan önce mutlaka temizlemenizi öneriyoruz. Enerji temizliği taşın kullanım sıklığına göre yapılabilir.

  • Yoga, meditasyon ve çakra seanslarından sonra doğal taşlarınızı mutlaka temizlemelisiniz.
  • Eğer kalabalık bir ortamda, stresli bir iş toplantısında veya dedikodu yapılan bir kafede doğal taşınız sizinle birlikteyse temizlemenizi öneririz.
  • Kimi kaynaklar 2-3 haftada bir taşların temizlenmesini önerse de biz taşın enerjisinden faydalanamadığınızı hissettiğiniz anda temizlemenizi öneriyoruz.

Doğal Taş Temizleme ve Programlama

Doğal taş temizliği ve doğal taş programlama birbirinden farklı şeylerdir. Tüm doğal taşlar kullanım öncesinde ve düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Böylece kötü enerjileri üzerinde taşımazlar. Fakat doğal taşların programlanması ya da doğal taş enerji yükleme işlemi zorunlu değildir ve tamamen isteğe/amaca bağlı olarak yapılır. Çok basit olarak açıklamak gerekirse; doğal taşların her biri zaten farklı niyetleri içerisinde taşır ve bu niyetleri enerji aracılığıyla yansıtır. Enerji yükleme ya da doğal taş programlama ile taşlara farklı niyetler de yüklenebilmektedir.

Doğal Taşları Arındırma Yöntemleri Nelerdir?

Doğal taşlar, sertlik derecelerine, türlerine ve renklerine göre farklı yollarla temizlenebilir. Bazı doğal taşlar su veya tuzlu su kullanılarak yıkanarak temizlenirken, bu, su veya tuzlu suda çözünebilen veya parçalanabilen doğal taşlar için uygun değildir. Gelin farklı yöntemleri birlikte inceleyelim:

  1. Ay Işığı ile Doğal Taş Temizliği
  2. Akan Suda veya Tuzlu Suda Doğal Taş Temizliği
  3. Toprağa Gömerek Doğal Taş Temizliği
  4. Tütsü ile Doğal Taş Temizliği
  5. Ses ile Doğal Taş Temizliği
  6. Daha Büyük Bir Taş ile Doğal Taş Temizliği
  7. Nefes Çalışması ile Doğal Taş Temizliği
  8. Görselleştirme ile Doğal Taş Temizliği

Ay Işığı ile Doğal Taş Temizliği

Doğal taşlarınızı pencerenizin önünde bir gece ay ışığını görecek (veya en azından ışığın yansımasını görecek) şekilde bekleterek enerji temizliğini yapabilirsiniz. Bu yöntem tüm doğal taşlar için geçerlidir ve en güvenli yöntemdir. Özellikle ay ışığının en yoğun olarak hissedildiği dolunay ve yeni ay dönemlerinde bu yöntemden faydalanmak isterseniz Ay Takvimi ve Astrolojik Olaylar yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Yaklaşık süre: Ay ışığının gökyüzünde göründüğü zaman dilimi boyunca

Önerilen taşlar: Tüm doğal taşlar

Akan Suda veya Tuzlu Suda Doğal Taş Temizliği

Suyun, taşın içinde depolanan herhangi bir negatif enerjiyi nötralize ettiği ve onu toprağa geri döndürdüğü söylenir. Nehir, şelale gibi akan sular bu yöntem için en uygun olsa da böyle bir imkanınız yoksa musluk altında da yıkayabilirsiniz. Su kaynağınız ne olursa olsun, taşınızın tamamen su altında olduğundan emin olun. Temizlik tamamlandığında kurulayın.

Yaklaşık süre: Su tuzlu ise (deniz suyu) taş başına ortalama 1 dakika, su tatlı ise (musluk suyu veya ay suyu vb.) taşlar 24 saat bekletilebilir

Önerilen taşlar: Kristal Kuvars, Pembe Kuvars, Gül kuvars, Ametist, Dumanlı Kuvars, Sitrin, Akik (tamburlanmış), Aytaşı, Karnelian, Rutil Kuvars, Jasper, Kaplan Gözü, Aventurin, Obsidyen

Önerilemeyen taşlar: Selenit, Opal, Kalsit, Florit, Azurit, Pirit, Hematit, Malakit (veya Malakit), Turkuaz, Akik (ham), Lepidolit, Florit, Lapis Lazuli, Yeşim, Angelit gibi kırılgan veya yumuşak taşlar

DİKKAT: Malahit taşı içme suyu için kesinlikle kullanılmamalıdır, su ile temas ettiğinde toksik bir bileşen çözülebilir ve insanlar/hayvanlar için zararlı olabilir. Tuzlu suda da uzun süreli bekletilmesi önerilmiyor.

Toprağa Gömerek Doğal Taş Temizliği

Topraktan çıkardıktan sonra kolayca temizlenebilen, gözenekleri bulunmayan taşları bu yöntemle nötrleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken evinizdeki çiçek saksısı veya bahçenizdeki bir miktar toprağa taşlarınızı gömmek ve beklemek. Su ile temas etmemesi gereken taşların toprak altında sıvı ile temas etmemesi gerekmekte, bu nedenle yağmurlu havalarda bahçenize taşlarınızı gömmemelisiniz veya saksıya gömdüyseniz saksınızın kuru olması gerekmektedir.

Yaklaşık süre: 24 saat

Önerilen taşlar: Su ile temas etmesinde sakınca olmayan tüm taşlar

Önerilmeyen taşlar: Gözeneklerine toprak kaçabilecek ve temizlemesi zor olan taşlar

Tütsü ile Doğal Taş Temizliği

Özellikle adaçayı veya palo santo tütsüsü negatif enerjinin uzaklaşması için kullanılmaktadır. Tütsü dumanının negatif enerjiyle beraber uzaklaştığı düşünülür. Bir elinize tütsüyü, diğer elinize ise taşı alarak bu işlemi gerçekleştirin. Aktif olarak kullanmadığınız elinize tütsüyü almanızı öneriyoruz.

Yaklaşık süre: Taş başına ortalama 30 – 60 saniye

Önerilen taşlar: Tüm taşlar

Adaçayı Tütsü ile Doğal Taş Enerji Temizliği

Ses ile Doğal Taş Temizliği

Seslerin de doğal taşlar gibi titreşimleri vardır. Ses ile yayılan titreşimleri ile doğal taşlar temizlenebilir. Özellikle kolayca hareket edemeyen veya büyük hacme sahip doğal taşlar için bu yöntem tercih edilmektedir. Yayılan ses titreşiminin tamamen onu sarması için yeterince yüksek bir seviyede olduğuna emin olun. Tekrar eden tonda bir ilahi, meditasyon çanı veya meditasyon kasesi de kullanılabilir.

Yaklaşık süre: Taş başına ortalama 5 – 10 dakika

Önerilen taşlar: Tüm taşlar

Daha Büyük Bir Taş İle Doğal Taş Temizliği

Büyük kuvars kümeleri, ametist jeotları ve selenit levhaları, daha küçük taşları temizlemek için harika araçlar olabilir. Taşınızı doğrudan bu taşlardan herhangi birinin içine veya üstüne yerleştirin. Daha büyük taşın titreşimlerinin, dinlenme taşında bulunan uyumsuz enerjileri ortadan kaldıracaktır.

Yaklaşık süre: 24 saat

Önerilen taşlar: Tüm taşlar

Nefes Çalışması ile Doğal Taş Temizliği

Nefes çalışması aynı zamanda etkili bir temizlik yöntemi olabilir. Başlamak için taşı baskın elinizde tutun. Bir an için niyetinize odaklanın ve burun deliklerinizden derin nefes alın. Taşı yüzünüze yaklaştırın ve taşı en yüksek titreşimine getirmek için burundan taşın üzerine kısa, kuvvetli nefesler verin.

Yaklaşık süre: Taş başına yaklaşık 45 saniye

Önerilen taşlar: Avuç içerisine sığan doğal tüm taşlar

Görselleştirme ile Doğal Taş Temizliği

Görselleştirme taşları temizlemenin en güvenli yolu olarak kabul edilse de bazıları için korkutucu olabilir. Benlik duygunuzla ne kadar uyumlu olursanız, enerjinizi eski haline getirmek istediğiniz taşa yönlendirmek o kadar kolay değildir. Enerjinizi toparlamak için birkaç dakikanızı ayırın, ardından taşınızı avcunuza alın. Ellerinizin beyaz, parlak ışıkla dolduğunu hayal edin. Bu ışığın taşı çevrelediğini görün ve ellerinizde daha parlak hale geldiğini hissedin. Taştan çıkan kirleri gözünüzde canlandırın, taşın yenilenmiş bir amaçla daha parlak parlamasına izin verin. Taşın enerjisinde bir değişim hissedene kadar bu imgelemeye devam edin.

Yaklaşık süre: Taş başına yaklaşık 1-2 dakika

Önerilen taşlar: Tüm doğal taşlar

Doğal Taş Temizliği İçin En İyi Yöntem Hangisi?

Size ve uygulamalarınıza hitap eden bir yöntem bulun. Sizin için en iyi olan şey başka biri için işe yaramayabilir. Taşınızın sertlik derecesini de göz önünde bulundurarak, size doğru gelen yöntemlerden birini uygulayabilirsiniz.

Suya Girmeyen Doğal Taşlar Suya Girerse Ne Olur?

Suya girmeyen doğal taşlar suya girerse zarar görebilirler. Selenit gibi bazı doğal taşlar suda çözünebilmektedir ve görsel olarak zarar görebilmektedir. Malakit ve pirit gibi doğal taşlarda ise görünümünde bozulmalar olabileceği gibi kimyasal olarak zehirli salınım yapmaya başlayabilirler.

Eğer suya girmemesi gereken bir taşınızı su ile temas ettirdiyseniz taşınızı süzgeç yardımıyla sudan arındırın. Taşınıza dokunmamaya çalışın. Malakit, pirit gibi bazı doğal taşlar su ile temas ettiğinde zehirli kimyasallar açığa çıkarabilir. Taşınızı süzdükten sonra bez, havlu ya da peçete ile temizleyin ve aydınlık bir ortamda, güneşe doğrudan temas etmeden kurumasını bekleyin.

Doğal Taşın Temizlendiğini Nasıl Anlarım?

Önerilen doğal taş temizleme yöntemlerin birini kullanarak taşınızı temizledikten sonra taşınız enerjik olarak daha hafif olacaktır. Eğer ilk kez taş temizliği yapacaksanız bu işte ustalaşana kadar önerilen adımları ve süreleri takip edebilirsiniz.

Özet

Doğal taşlar enerji yüklü cisimlerdir. Negatif enerjiyi de pozitif enerjiyi de kolayca depolayabilirler. Bu nedenle taşınızı düzenli olarak arındırmanız onun enerjisinden faydalanmanız için şarttır.

İsim isim tüm doğal taşların özellikleri ve faydaları için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Doğal taşlar hakkında daha detaylı bilgi almak için blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Doğal taşların kullanımı ve spiritüel uygulamaları yakından takip etmek için ise Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

500₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍