çakra taşı nedir nasıl kullanılır çakra taşları

Çakra Taşı Nedir? Çakra Taşları Nasıl Kullanılır?

Bir eşi daha olmayan doğal taş ve kristalleri kullanmaktan hoşlanıyor musunuz? O zaman çakralarınızın sağlığını ve canlılığını güçlendirmek için çakra taşları ile çalışmaktan kesinlikle keyif alacaksınız! Çakra taşlarını nasıl kullanabileceğinizi, yedi büyük çakra için hangi taşların önerildiğini ve en iyi sonuçlar için bunları çakralarda nasıl kullanacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Çakra Nedir?

Sanskritçe çakra kelimesinin gerçek anlamı disk veya tekerlek anlamına gelir. Meditasyon veya yogada, çakra kelimesi vücudunuzun her yerinde bulunabilen enerji çarklarıyla ilgilidir. Bu enerji çarkları, başın tepesinden başlayıp, omurga boyunca ilerler. Toplamda 7 adet olan bu çakralar, omurganın tabanında biter.

7 çakra noktası yerleri görseli

Çakralar hakkında bilmeniz gereken her şeyi derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın.

Çakra Taşları Nedir?

Çakra taşları ya da şifa kristalleri, bu enerji tekerlekleriyle en çok etkileşime girebilen taşlardır. Bu taşların yaydığı titreşimler çakraların hizalanmasına yardımcı olur. Çakra taşları, çakranın doğal iyileşme sürecini destekleyen, çeşitli renklerde farklı taş türleridir. İnsan vücudundaki çakraların belirli renkleri vardır ve bu renkler, çakralar gerektiği gibi çalışmadığında değişir.

Çakra Taşı Neden Kullanılır?

Çakra taşlarının enerjileri, çakralarınızın büyük bir uyum ve denge duygusu bulmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Her bir çakra fiziksel, duygusal, zihinsel veya ruhsal olsun, kendimizin belirli bir kısmına karşılık geldiğinden, çakranın dengesini kaybetmenin getirdiği etkiler genellikle şiddetle hissedilir. Çakra taşları ise bize bu farkındalığı artırmada destek olur. Vücudun dengesini bulmasına katkı sağlar.

Çakra Taşı Satın Aldınız, İlk Olarak Ne Yapmalısınız?

Herhangi bir doğal taş satın aldığınızda ilk yapacağınız şey onu arındırmak, bir diğer deyişle nötrlemektir. Taşlarınız bulunduğu ortamın, ona dokunan kişilerin enerjilerini taşır ve hapseder. Bu nedenle taşlarınıza sizden başka biri dokunduğunda onu arındırmanız, enerjisinden faydalanmanın en doğru yoludur. Doğal taşlarınızı arındırma yöntemleri ve taşınızın ne tür bir arındırmaya uygun olduğuyla ilgili detayları incelemek için tıklayın.

Çakra Taşları Ne Renklerden Oluşur?

Her çakraya karşılık gelen bir rengi vardır. Buna rağmen, belirli bir çakra rengi, ilişkili çakranın rengi değilse orası ile uyumlu olmayacağı anlamına gelmez. Tamamen farklı bir rengin farklı bir çakrada da çalıştığı bazı durumlar vardır. Bazen birkaç renk kombinasyonu sorunu çözebilir. Buna dayanarak, her çakranın onları iyileştirmeye ve düzgün işleyişini sağlamaya yardımcı olabilecek birkaç taşı vardır. Bir veya daha fazla çakra için iki farklı rengi olan bir taş kullanırsanız, bu kombinasyon aynı zamanda etkilenen çakraların canlanmasına da yardımcı olabilir.

  • Taç çakra: mor veya beyaz
  • Üçüncü göz çakrası (alın çakrası): indigo mavisi
  • Boğaz çakrası: mavi
  • Kalp çakrası: yeşil
  • Solar pleksus çakrası: sarı
  • Sakral çakra: turuncu
  • Kök çakra: kırmızı
7'li çakra taşı seti satn al
7’li Çakra Taşı Seti

Çakra Taşları Nasıl Seçilir?

Çakra taşınızı seçmeden önce hangi çakralarınız ile sorun yaşadığınızı keşfetmelisiniz. Kendinizi sinirli, stresli veya gergin olarak bulduğunuzda hangi çakralarınızın tepki verdiğini gözlemleyebilirsiniz. Hangi çakralara odaklanmak istediğinizi anladıktan sonra, o çakrayı dengeleyecek, iyileştirecek ve temizleyecek en iyi taşları seçme zamanıdır. Bu işe giriştiğinizde çakra dengelemenin çok pahalı bir hobi olmadığını göreceksiniz!

Unutmayın, bir kristalin parasal değeri, nadirliği ve hatta doğal güzelliği, çakralarınızı iyileştirmek ve hizalamak için onu hiçbir şekilde diğerinden daha uygun veya uygun hale getirmez. Ve elbette, bu konuda daha deneyimli hale geldikçe, en çok çalışmak istediğiniz çakralarla uyumlu olan mücevherleri takmaktan hoşlandığınızı fark edebilirsiniz. 🙂

Taç Çakra İle Uyumlu Çakra Taşları

Taç çakra, ilahi ilhamı temsil eder. Bu çakra zayıf veya düşük olduğunda, kim olduğunuz ve neden bu dünyada bulunduğunuz konusunda kararsız ve kendinizi kaybolmuş hissedersiniz. Taç çakrayı dengelemek için mor veya beyaz taşların kullanılması önerilir.

Taç çakrası için mor akik, ametist, kristal kuvars, selenit, ay taşı ve beyaz kalsit gibi taşlar önerilir.

👉 Taç Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Taç Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Taç çakrayı iyileştirmek için taşları başınızın üstüne koyun ve beyaz veya mor bir ışık düşünün. İlahi olanla ve ruhunuzla olan bağlantınıza odaklanın. Hayatınızdaki gel gitlerin gittiğini ve varoluş sancılarının yok olduğunu düşleyin. Kendinizi olumlu enerji ile dolu hissedene kadar egzersize devam edin.

Üçüncü Göz (Alın) Çakrası İle Uyumlu Çakra Taşları

Üçüncü göz çakrası, büyük resmi görme ve ona odaklanma yeteneğinizi temsil eder. Hayatın iniş ve çıkışlarını anladığınızı gösterir. Bu çakranız kapalı ise yeni fikirlere olumsuz yaklaşırsınız, aynı döngünün içerisine sıkışıp kaldığınızı ve hayata nasıl devam edeceğinize dair soru işaretleriniz olur. Bu çakrayı dengelemek için parlak, indigo mavisi ve tonlarındaki taşların kullanılması önerilir.

Üçüncü göz (alın) çakrası için mavi kuvars, dumanlı kuvars, lapis lazuli, florit, mavi aventurin, selestin ve azurit gibi taşlar önerilir.

Üçüncü Göz (Alın) Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Çakra taşınızı alnınızın ortasına yerleştirin. Zihinsel netliğe ulaşmak ve sezgilerinizi güçlendirmek için konsantre olun. Odağınızın ve zihninizin açıldığını hayal edin. Bunları düşünürken mavi renge odaklanın.

👉 Üçüncü Göz (Alın) Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Boğaz Çakrası İle Uyumlu Çakra Taşları

Boğaz çakrası ifade ve iletişimi temsil eder. Boğaz çakranız zayıf veya düşük olduğunda, kendinizi olumlu bir şekilde ifade edemez, çoğu zaman söyleyecek doğru kelimeleri bulamazsınız. Kendinizi yaşamdan izole etmek istersiniz. Bununla beraber fiziksel anlamda boyun tutulması, çene sıkışması ve boğaz ağrısı yaşayabilirsiniz. Bu çakrayı dengelemek için mavi ve tonlarındaki taşların kullanılması önerilir.

Boğaz çakrası için mavi kuvars, turkuaz, safir, lapis lazuli, mavi akik, mavi kalsit ve apatit gibi taşları önerilir.

Boğaz Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Çakra taşlarını gırtlağınıza yerleştirerek açık iletişim, güçlü sözler ve olumlu konuşmayı hayal edin. Kim olduğunuzu ve nasıl bir hayat istediğinizi, bu hayatta size eşlik edecek olan insanlar ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağınızı düşünün. Mavi renge odaklanın ve vücudunuzun mavi enerji ile dolduğunu düşleyin.

👉 Boğaz Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Kalp Çakrası İle Uyumlu Çakra Taşları

Kalp çakrası, koşulsuz sevme ve başkalarını kabul etme yeteneğinizi temsil eder. Kalp çakrası zayıf veya düşük olduğunda, kendinizi stresli, kıskanç ve endişeli hissedersiniz. Özellikle ilişkinizde sık sık sorun yaşıyorsanız, sevdiklerinizden koptuğunuza dair bir düşünceniz varsa kalp çakranız zayıftır. Bu çakrayı dengelemek için pembe ve yeşil taşların kullanılması önerilir.

Kalp çakrası için aventurin, pembe kuvars, rodokzorit, turmalin, yeşim, malakit, zümrüt ve yeşil akik taşları önerilir.

Kalp Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Kalp çakrası ile uyumlu olan taşınızı göğüs kafesinize yerleştirin. İlişkilerinizi gözden geçirin, bu ikili ilişkiler, iş veya aile ilişkileri olabilir. Sorunların yeşil veya pembe renklere dönüşerek bedeninizden ayrıldığını, yaşamınızı her şeyi ile kabul ettiğinizi hayal edin. Öfkenizin dışarı akmasına izin verin, kendinizi rahatlamış hissedene kadar bu egzersize devam edin.

👉 Kalp Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Solar Pleksus Çakrası İle Uyumlu Çakra Taşları

Solar pleksus çakrası, zekanızı ve kendinizi dünyanızda nasıl gördüğünüzü temsil eder. Özellikle çok stresli zamanlarda bu çakranız zayıf olabilir. Solar pleksus dengesizleştiğinde, kendinize olan güveniniz azalır, duygularınızı doğru ifade edemezsiniz ve hayatın kontrolünü kaybettğini düşünürsünüz. Bu çakrayı dengelemek için sarı ve tonlarındaki taşların kullanılması önerilir.

Solar Pleksus çakrası için sitrin, pirit, dumanlı kuvars, amber, altın kalsit, kristal kuvars, kaplan gözü ve sarı topaz taşları önerilir.

Solar Pleksus Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Çakra taşınızı göbek deliğinizin 3-4 cm yukarısına yerleştirin. Sarı rengi ve parlak güneşli bir günü düşünün. Her nefesinizle birlikte yeteneklerinize odaklanın ve enerji merkezinizin güçlendiğini hayal edin. Hayatınızda vermek istediğiniz kararları ve hedeflerinizi düşünün. Çakra çalışması bittiğinde bu hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizi düşleyin.

👉 Solar Plexus Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Sakral Çakra İle Uyumlu Çakra Taşları

Sakral çakra, yaratıcılığınızı ve başkalarını kabul etme yeteneğinizi temsil eden çakradır. Sakral çakranız zayıf veya düşük olduğunda, genellikle kafanız karışır. Başkarlına bağımlı ve motivasyon eksikliği ile yaşarsınız, çok kolay hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Sakral çakrayı dengelemek için turuncu ve tonlarındaki taşların kullanılması önerilir.

Sakral çakra için kaplan gözü, kalsit, turuncu aventurin, sitrin, jasper taşları önerilir.

Sakral Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Pelvik kemiğinin üzerine turuncu bir çakra taşını yerleştirin. Bu taşın şifalı enerjilerinin tüm vücudunuzu doldurduğunu gözünüzde canlandırın. İhtiyacınız olan motivasyon, heyecan ve ilhamın taşlar aracılığı ile bedeninize geçtiğini ve vücudunuzun turuncu rengi ile çevrelendiğini hayal edin.

👉 Sakral Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Kök Çakra İle Uyumlu Çakra Taşları

Kök çakra topraklanmış olma hissiyle ilişkilidir ve tutkuları temsil eder. Kök çakrası yetersiz kaldığında, kendinizi yorgun, zayıf veya motivasyonsuz hissedebilirsiniz. Kök çakrayı iyileştirmek, dengelemek ve yeniden hizalamak için kırmızı ve siyah taşlar kullanılması önerilir.

Kök çakra için jasper, dumanlı kuvars, hematit, yakut, siyah akik (damarlı akik), siyah obsidyan ve garnet (lal taşı) taşları önerilir.

Kök Çakra Taşı Nasıl Kullanılır?

Çakra taşını uyluklarınızın arasına, kasıklarınızın hemen yanına yerleştirin. Daha güçlü bir temel, daha sağlam bir çekirdek, daha mutlu bir yaşam sürdüğünüzü hayal edin. Bunların gerçek olması için yapmanız gerekenleri ve tutkularınızı hayal edin. Hayal ettiğiniz her şeyin siyah ve kırmızı renlere dönüştüğünü zihninizde canlandırın.

👉 Kök Çakra ile uyumlu doğal taşları satın almak için tıklyınız.

Hangi Çakramızın Tıkanık Olduğunu Nasıl Anlarız?

  • Taç (Tepe) Çakra Tıkanıklığı: Yalnızlık, önemsizlik ve amaçsızlık hissi, maddi nesnelere/başarılara aşırı bağlılık, manevi nedenlerden uzaklaşma, migren ve gergin baş ağırları, başkalarının fikirlerini önemsememek.
  • Üçüncü Göz Çakra Tıkanıklığı: Karar vermede zorluk, kaş bölgesinde baş ağrısı ve gerginlik, sürekli hayal kurma, hayatı sorgulama.
  • Boğaz Çakra Tıkanıklığı: Konuşmaktan ve ne istediğini veya hissettiğini söylemekten korkma, kimseyi üzmemek için başkalarıyla birlikte gitmeye meyilli hissetmek, boğaz ağrısı veya boğazınız tıkanmış gibi hissetmek, çene ağrısı veya diş gıcırdatma alışkanlığı, boynunuzda ağrı veya sertlik, gergin bir şekilde konuşmak ve çevrenizdekileri incitmek.
  • Kalp Çakra Tıkanıklığı: Bağlılık korkusu ve sevilmek için başkalarını memnun etmek zorundaymışsınız gibi hissetmek, kin tutmak, astım ve alerji, sırtın üst kısmında veya göğüs kafesinde ağrı, şefkat eksikliği, başkalarıyla duygusal bağlar kuramama.
  • Solar Plexus Çakra Tıkanıklığı: Kararsızlık, kendine güvensizlik, hedefleri yerine getirememe, sindirim sorunları ve karın ağrısı.
  • Sakral Çakra Tıkanıklığı: Duygusal ve cinsel olarak yakınlaşmaktan korkma, alt sırt ve kalça sorunları/ağrıları, bunalmış hissetmek, hayal gücü ve yaratıcılık kaybı, duygulara kapalı olmak.
  • Kök Çakra Tıkanıklığı: Hayatta sıkışmışlık, dış koşullara bağlı stres, ayaklar ve bacaklarda sertlik ve ağrı.

Çakralar ve enerji çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için diğer blog yazılarımızı incelemeyi unutmayın. Ritüel ve spritüal uygulamalar ile ilgileniyorsanız ve düzenli bilgilenmek isterseniz, #minasteşeyler etiketi ile paylaştığımız içerikleri ve Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

500₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍