mor ametist taşı doğal taş

Ametist Taşı: Özellikleri ve Faydaları, Ametist Kullanımı

Ametist taşı, doğada muhteşem mor tonu ile ayırt edilen kuvars mineral ailesinin bir üyesidir. Aynı zamanda mor kuvars olarak da adlandırılır. Ametistin rengi açık leylaktan, parlak mora kadar değişebilir. Bu değerli taş, tarihsel olarak kraliyet ailesine ayrılmıştır, ancak bugün çeşitli güzel takılarda veya dekorasyon objesi olarak da kullanılmaktadır. Sakinlik ve dinginliği temsil eder.

mor ham ametist taşı doğal taş kütle elde

Ametist Taşı Genel Özellikleri

🔮 Taş AdıAmetist
🌈 RenkleriMor
🦂 Uyumlu BurçlarıBaşak, Balık, Kova, Oğlak, Yay
🧘 Uyumlu ÇakralarıÜçüncü Göz, Taç
🌍 Çıktığı ÜlkelerABD, Brezilya, Hindistan, Rusya, Türkiye, Uruguay
🔨 Sertlik7
🪐 Yönetici GezegeniJüpiter
🔥 ElementlerHava, Su
🧹 NötrlemeAkan su, Daha büyük bir taş, Görselleştirme, Nefes çalışması, Ses, Toprağa gömerek, Tütsü, Tuzlu Su
🙏 FaydalarıAzim, Enerji Temizliği, Huzur, İletişim, Korunma, Özgüven, Şifa, Stres Uzaklaştırmak
  • Ametist, lüks koyu mor rengiyle bilinir ve antik çağlardan beri değerlidir.
  • Geleneksel olarak kraliyet taşı olarak görülmekle birlikte, günümüzde birçok mücevher parçasını süslemekte veya eşsiz güzelliğiyle bir dizi nesneyi süslemektedir.
  • Ametistin sakinleştirici enerjisi huzur ve rahatlama hissi vererek içsel benliğimizle daha iyi uyumlanmamızı sağlar.

Ametist Taşını Nedir? Anlamı Nedir?

  • Ametistin tarih boyunca birçok özelliğe sahip olduğu düşünülmüştür.
  • Taşın kötü düşünceleri kontrol ettiği, askerleri savaş yaralarından koruduğu gibi farklı düşünceler olsa da ametistin kökenleri Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır.
  • Yunanca “amethystos” kelimesinden türetildiği düşünülür. Bu Yunanca kelime ise ‘sarhoşluğa karşı bir çare’ ya da “ayık” anlamına gelir.
  • Yunan mitolojisinde ametist taşı taşıyan birinin sarhoş olmayacağına ya da tamamen ametist taşından yapılmış bir kadehte içilen içki ile de sarhoş olunmayacağına dair mitler mevcut.

Ametist Nasıl Oluşur?

Ham ametist kütlesi dışarıdan bakıldığında sadece bir kaya parçası gibi görünür. İçi açıldığında ise güzel ve parlak kristallerle dolu bir parlak, mor renkli bir kristaldir. Bilimsel olarak, ametist jeotları (kütlelerinin) iki aşamalı oluşur. Bu aşamalar ise ilk olarak boşluk oluşumu ve sonrasında kristallerin oluşumudur.

Lav kabarcıklarına gaz boşlukları sıkışması sonucunda volkanik kayaların içerisinde boşluklar oluşur. Daha sonra ise bu boşlukların içi zamanla silika bakımından zengin bir sıvı ile dolar (SiO2) Bu sıvı zaman içerisinde kristalleri oluşturur. Bu mor parlak kristallerin oluşumu birkaç cümle ile anlatılsa da oluşmasının milyonlarca yıl sürdüğünü yani tarih öncesi çağlarda oluştuğunu söyleyebiliriz.

Ametist Nerede Bulunur?

Ametist yatakları dünyanın her yerinde bulunabilir. Özellikle volkanik kayalar açısından zengin olan Hindistan, Brezilya ve Uruguay‘da çok fazla ametist yatağı bulunur. Bunlardan en bilineni Rio Grande Do Sul bölgesindeki maden yatağıdır. Buna ek olarak özellikle son dönemlerde Sibirya ve Rusya‘da da ametist ticari olarak çıkartılmaktır.

Ülkemizde Balıkesir – Dursunbey, Ordu – Fatsa, Yozgat – Şefaatli, Çanakkale – Lapseki, Ordu – Gölköy ve Giresun – Şebinkarahisar bölgelerinde ametist kristalleri bulunabilir.

mor tamburlanmış ametist taşı doğal taş kütle elde

Ametist Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Ametist doğal taşı, diğer doğal taşlarla benzer kriterler kullanılarak değerlendirilir. Bu kriterler taşın kalitesini ve saflığını ortaya koyar. Renk, netlik, kesim ametist seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 3 temel kriterdir.

  • Ametist taşını değerini belirlemede en önemli faktör rengidir. Morun farklı tonlarını içeren bu taşın morluk derecesi ve yoğunluğu arttıkça değeri de artar.
  • En bilinen ametist renk tonları şu şekildedir; lavanta, koyu menekşe, açık leylak, koyu kırmızı, leylak rengi, mavi menekşe, parlak kırmızı.
  • Orijinal ve kaliteli bir ametist taşı göz alıcı derece parlaktır, eğer imkanınız varsa taşı almadan önce güneş ışığında incelemenizi öneririz.
  • Ametist taşı çok farklı formlarda işlenmiş veya kütle halinde bulunabilir. Siz kullanım kriterlerinize göre kendinize en uygun olan formu seçmelisiniz.
  • Dekorasyon için kütle formları tercih edilirken, enerji çalışmalarında ise piramit veya oval formları tercih edilebilir.

Gerçek Ametist Nasıl Anlaşılır?

  • Taşınızın gerçek olup olmadığını anlamanın en güvenilir yolu uzman ve kalifiye bir mücevher değerlendirme uzmanı tarafından test edilmesidir. Bu uzmanların yüksek fiyatlar istemesi sebebi ile ametist taşını alırken güvenilir ve tanınmış bir satıcıdan almanızı öneririz.
  • Ametist taşı camı çizebilecek sertliktedir. Cam üzerine bıraktığı hafif iz sonrasında taşta herhangi bir hasar olmaz. 
  • Öncelikle ametist taşına dokunun. Gerçek ametist taşı yazın ortasında bile soğuktur. Eğer imkanınız varsa taşı alnınıza yerleştirin ve kısa bir süre bekleyin, eğer taş ısınıyorsa büyük bir ihtimalle sahtedir çünkü gerçek ametistler ısı alışverişi yapmazlar.

Ametist Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Diğer doğal taşlara göre ametist taşı çok daha fazla faydaya sahiptir. Başlıca ametist taşı özellikleri şunlardır:

  • Maneviyat ve memnuniyet taşıdır.
  • Pozitif enerji verir.
  • Vücudu etrafında koruyucu bir kalkan oluştuğu düşünülür.
  • Bilişsel algıyı, sezgileri ve psişik yetenekleri güçlendirir.
  • Doğal bir sakinleştirici ve motivasyon artırıcıdır.
  • Radyasyon ve negatif enerjiden koruyarak kişinin aurası arındırır.
  • Zihni hareketsiz hale getirmede yardımcı olduğu için özellikle meditasyon ve enerji çalışmalarında sıkça kullanılır.
  • Uykusuzluğa karşı etkilidir.
  • Uykusuzluk çeken kişilerin yastıklarına veya baş uçlarına ametist taşı yerleştirmeleri önerilir.
  • Sevilen birinin kaybına üzülenler için rahatlatıcı bir taştır.

Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?

  • Ametist taşı, bedeninize ve hanenize mutluluk, huzur, enerji ve canlılık verir.  İster enerji çalışmalarında isterseniz ise dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz.
  • Taşı yaşam alanınıza koyduğunuz zaman, sadece size uyumlu enerjileri alır, olumsuzlukları yoldan çevirir ve değiştirir.
  • Taç çakranıza veya üçüncü gözün üzerine koyduğunuzda geçmişi daha kolay hatırlatır ve ileri görüşü geliştirir.
mor ham ametist taşı doğal taş kütle elde brezilya

Ametist Taşı ile Yapılabilecek Ritüeli Önerisi

  1. Ametist taşınızı, 3. gözünüze veya meditasyon yaparken tepe çakrasına koyun ve kafanızdan atmak istediğiniz düşünceyi gözünüzde canlandırın.
  2. Onu nefesinizle içinize alın ve dışarı verdiğiniz nefesinizle önünüzdeki menekşe rengi ateşe bu düşünceyi atın.
  3. Şifalandırma süreci, taşların üzerindeki minerallerin vücuda aktarılması sonucu oluşan enerji geçişi ile başlamaktadır. Bu süreçte doğal ortamda, gün ışığı ile temas halinde olmak, taştan beklenilen etkiyi artıracaktır.
  4. Tüm kötü düşünceler kafanızdan uzaklaşana kadar nefes egzersizine devam edin. Düşüncelerin zihninizde renk değiştirdiğini ve bedeninizden uzaklaştığını hissedin.
  5. Kendinizi hazır hissedince önce ellerinizi ve bedeninizi sakince hareket ettirin ve sonra yavaşça gözlerinizi açın.
  6. Her seanstan sonra taşınızı temizlemeyi unutmayın.

Ametist ile Uyumlu Çakralar Nelerdir?

Ametist taşı, zihninize ve taç çakranıza huzur getirmek için kullanabilirsiniz. 7. Çakra yani taç çakra ile uyumlu olan ametist taşı aynı taç çakra gibi mor renklidir ve spiritüellik ile olan kişisel bağlantınızı temsil eder, Taç çakra aynı zamanda mutluluk çakrası olarak da bilinir. Sizi mutluluğu deneyimlemekten alıkoyan herhangi bir tıkanıklığı iyileştirmeye odaklanmak istiyorsanız ametist taşını taş çakranıza yerleştirin (Taç çakra başın hemen üstünde yer alır). Zihninizde bu mutsuzluğu ve kötü enerjiyi tek noktada toplayarak, taş ile dışarı attığınızı hayal edin. Hem nefesiniz hem de zihniniz ile taş ile aranızda bir enerji değişimi olduğunu hayal edin. Tüm negatif enerjinin uzaklaştığından emin olduktan taşınızı temizlemeyi unutmayın.

Ametist ile Uyumlu Burçlar Nelerdir?

Ametist hangi burcun taşıdır sorusu sıkça soruluyor. Bize soracak olursanız doğal taşları burca göre seçmek zorunda değilsiniz. Çünkü bir doğal taş burcunuzla uyumlu olmasa da çakranızla veya elementinizle uyumlu olabilir.

Her burcun gezegenine bağlı olarak kendiyle ilişkili bir veya birden fazla doğal taşı vardır. Astrolojide bir kişinin içindeki gücü ortaya çıkartması için burcu ile uyumlu bir taş kullanması beklenir. Ametist şubat ayı doğumluların taşı olarak bilinir, yani Balık ve Kova burcu için müthiş bir uyuma sahiptir. Buna rağmen ametist taşını kullanan tüm burçlar taşın özelliklerinden faydalanabilir. AslanYayYengeç burçları da sıklıkla tercih eder.

🔮Size özel hazırladığımız doğal taş rehberinden daha fazla burç taşını keşfedebilirsiniz.

mor ham ametist taşı doğal taş kütle elde

Ametist Taşı Evin Neresine Konmalı?

Ametist taşınızı evin içerisinde en çok kullandığınız yaşam alanına yerleştirmenizi öneririz. Özellikle masa başında çalışıyorsanız ve bilgisayar başından kalkmıyorsanız çalışma masanızda dokunabileceğiniz bir mesafeye yerleştirebilirsiniz. Hayatınızda yoğun ve duygusal bir dönemden geçiyorsanız rahatlamak ve dinlenmek için kullandığınız odaya yerleştirebilirsiniz. Genelde yatak başı veya kütüphane bu durumda tercih edilebilir. Buna ek olarak dilerseniz küçük taş formlarını cebinizde veya cüzdanınızda taşıyabilirsiniz.

Orijinal Ametist Taşı Nereden Satın Alınır?

Ametist taşını farklı doğal taş satan mağazalardan edinebilirsiniz. Hello Minaste olarak size Uruguay ve Brezilya’dan çıkartılmış dünyada en çok tercih edilen ametist taşlarını ücretsiz teslimat seçeneği ile sunuyoruz. Dilerseniz enerji kulesi formunda alarak meditasyon çalışmalarınızda kullanabilir, dilerseniz ise kütle formunda alarak ev dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Ametist Taşı Nasıl Temizlenir?

Her doğal taş gibi ametistin de belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Doğal taşlarınızı yaşayan birer enerji kütleleri olarak düşünebilirsiniz. Çok kalabalık ortamlarda, tartışma yaşanan mekanlarda, stresli anlara maruz kalan bir doğal taşı temizlemek onun enerjisinden doğru faydalanmanızı sağlar.

  • Ametist taşını temizlemek için en çok tercih edilen yöntem akan bir suyun altında 1-2 dakika bekletmektir.
  • Eğer imkanınız varsa deniz, dere, şelale gibi bir akarsu ile temizlemenizi öneririz.
  • Bunun haricinde 1 gece toprağa gömmek veya tütsü ile temizlemek de başlıca nötrleme yöntemlerindendir.
  • Taşınızı temizledikten sonra 1 gece dolunay ışığında bekletirseniz ayın enerjisini de alan taşınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Ametist Taşı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

  1. Antik Yunan’da sarhoş olmayan anlamına gelen “amethystos” kelimesinden türetilmiştir.
  2. Kuvars ailesinin en bilinen üyelerinden biridir.
  3. Taşın rengi ve parlaklığı artıkça değeri artar.
  4. Dünyada en çok Brezilya, Uruguay ve Hindistan’da çıkartılır.
  5. Şubat ayında doğanların taşıdır.
  6. Taç çakrayı ve üçüncü gözü güçlendirmek için kullanılabilir.
  7. Bilinç akışı ve sezgiyi güçlendirdiğine inanılır.
  8. 1800’lü yıllara kadar (Brezilya’daki ametist yatakları keşfedilmeden önce) yakut ve safir kadar değerliydi.
  9. Mor rengi kraliyet ailelilerini temsil eder ve özellikle İngiltere’de Kraliyet amblem ve nişanlarında ametist kullanılır.
  10. Kanada’da yer alan Ontario eyaletinin resmi değerli taşıdır.
mor ametist taşı küre yuvarlak doğal taş

Ametist Taşı Hakkında İpuçları

  • Dünya yüzeyinde veya derinliklerinde bulunan bu doğal güzellikler, sadece güzel ve parlak mücevherleri oluşturmaz aynı zamanda koruma, şifalanma gibi özellikleri oldukları düşünülür. Siz de ametist taşını şans getirmesi için kullanabilir ve ışıltısı hoşunuza gittiği için takabilirsiniz.
  • Özellikle uygun fiyatlı ve değerli bir alyans veya yüzük arıyorsanız ametist taşı mükemmel bir seçim olacaktır.
  • Sadece takı olarak değil, Şubat ayında doğan veya yoga, meditasyon ile ilgilenen arkadaşlarınıza ametist enerji kulesi hediye edebilirsiniz.
  • Özellikle yeni işe başlamış veya yeni evlenmiş arkadaşlarınıza sakinlik ve pozitiflik getirmesi için ametist kütlelerini hediye edebilirsiniz.

Ametist Taşı Neye İyi Gelir?

Ametist taşının bilinen pek çok faydası vardır.

  • Bu taşı kullananlara sakinlik ve pozitiflik sağlayan bir “hava” elementi olarak bilinir.
  • Ne zaman depresyonda, sosyal olarak izole edilmiş veya duygusal olarak zorlanmış hissederseniz, ametist taşını kullanarak rahatlayabilirsiniz.
  • Ayrıca ametist taşı kişinin yaratıcılığını ve tutkusunu tetikler, yaratıcı bir iş yapacaksanız, sanat ile ilgileniyorsanız çalışma alanınıza ametist yerleştirebilirsiniz.

Ametist Taşı Nasıl Şarj Edilir?

Ametist taşını şarj etmenin en iyi yolu ay ışığında bekletmektir. Özellikle yeni ay ve dolunaylarda ayın yaydığı ışığa maruz bırakarak doğal taşınızı şarj edebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek ametist taşınızın tüm gücünden faydalanabilirsiniz:

  • Doğal taşınızı ay ışığını net bir şekilde görecek şekilde dışarıya yerleştirin.
  • İdeal olarak, doğal toprağın bir kısmına yerleştirilmesi önerilir. Bir parça doğal toprağa veya çimenliğe erişiminiz yoksa, ametist taşınızı balkon veya pencere pervazına yerleştirebilirsiniz.
  • Ametisti bir gece dışarıda bıraktıktan sonra sabahın erken saatlerinde tekrar içeri alın.
  • Bazı kristaller çok fazla doğrudan güneş ışığından hoşlanmadığından, maruz kalma süresine dikkat edin.
  • Tüm süreç boyunca ametist taşınıza güzel niyetler yüklemeyi unutmayın. Örneğin, minnettar hissettiğiniz şeylere odaklanabilirsiniz.

Dolunay veya Yeniay’ı kaçırdıysanız üzülmeyin, gökyüzünün açık ve ayın net gözüktüğü herhangi bir gecede doğal taşınızı şarj edebilirsiniz. Şifanız bol olsun 💫

Ametist Taşı Nasıl Aktive Edilir?

  • Ametist taşınızı aktive etmeden önce temizlediğinize emin olun. Temizlenen bir doğal taş aktive edilmeye hazırdır.
  • En çok tercih edilen görselleştirme yöntemi ile ametist taşınızı aktive edebilirsiniz.
  • Öncelikle aktive etmek istediğiniz ametist kristali elinizde olacak şekilde oturun ve birkaç derin nefes alın, topraklanmanıza izin verin ve ametist enerjisini içinize çekin.
  • Enerjisine bağlandığınızı hissettiğinizde, ihtiyacınız olan her konuda size yardım etmesini isteyin. Özellikle bu noktada niyet belirtmek çok önemlidir.
  • “Ametist taşımın bana şifa getirmesini, daha stressiz biz yaşama adım atmamı sağlamasını niyet ediyorum.” gibi bir cümle ile hem taşınıza niyet yükleyip hem de aktive edebilirsiniz.
  • Buna ek olarak ametist taşı daha büyük kristal kütlelerinin yanında bir gece bırakılabilir. Bu yöntemde ametist taşı diğer kristallerden gelen enerjiyi emdikçe aktifleşmeye başlayacaktır.

Ametist Taşı Değerli Mi?

Milyarlarca yıl önce oluşmuş ametist taşı oldukça değerlidir. Ametist doğal taşının değeri çıkarıldığı yer, mor renginin yoğunluğu ve boyutuna göre değişir. Günümüzde en çok satılan doğal taşlardan birisi olan ametist, özellikle doğal taşlarla ilgilenmeye yeni başlayan herkesin mutlaka koleksiyonunda olması gereken bir doğal taştır. 

Ametist Taşı Aldım Ne Yapmalıyım?

Ametist taşı aldığınızda onu kullanmaya başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey temizlemektir. Bu sayede şifalı ametist taşının enerjisi yenilenecektir.

  • Ametist taşını temizlemek için farklı yöntemler vardır, eğer ateş elementine kendini yakın hissederseniz tütsü yardımı ile doğal taşınızı temizleyebilirsiniz.
  • Eğer su elementine bağlı hissediyorsanız ametistinizi akan suyun altında temizleyin.
  • Ayrıca toprağa gömmek, ses, görselleştirme gibi farklı yöntemlerle de taşınızı temizleyebilirsiniz. 

Ametist Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

  • Ametist taşınızın gerçek olup olmadığı anlamanın en iyi yolu uzman bir laboratuvarda test edilmesidir, bu çok pahalı ve zor bir yöntem olduğu için ametist taşını güvenilir ve tanınmış bir satıcıdan almanızı öneriyoruz.
  • Ametist taşı camı çizebilecek sertliktedir, bir cam şişeyi çizmeye çalışarak taşınızın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu işlem sonucunda camda hafif bir çizik oluşur ancak ametistte herhangi bir hasar olmaz.
  • Renk geçişlerine bakarak da ametist taşınızın sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Gerçek ametist taşlarında farklı tonlar, renk geçişleri, ufak çatlaklar olur. Her yeri aynı renk olan bir taşınız varsa muhtemelen renklendirilmiş cam veya plastiktir.
  • Ametist doğal taşının aynı desenlerinde bir tane daha bulması neredeyse imkansızdır. Bu sebeple birbirinin aynısı iki taş varsa, insan üretimi olması çok yüksek bir ihtimaldir. 

Ametist Taşı Neden Isınır?

Ametist taşınız çok hızlı ısınıyorsa, çok büyük bir ihtimalle sahtedir çünkü gerçek ametist taşı yazın ortasında bile soğuktur. Orijinal ametistler kısa sürede ısı alışverişi yapmazlar ancak bu yöntemin sadece belli boyutta ametist taşları için geçerli olduğunu unutmayın. Kolye, bileklik gibi küçük parçalarda taşın gerçekliğini kontrol etmek için ısı geçisi testi doğru bir yöntem değildir. 

Gerçek Ametist Taşı Kaç TL? Ametist Kaç TL Eder?

Ametist doğal taşının fiyatı renk, saflık ve boyutuna göre değişmektedir. Bir doğal taşın saflığı göz ile anlaşılamayacağı için ametistin kalitesini rengin morluğundan ve parlaklığından anlayabilirsiniz. 100 TL’den başlayan uygun fiyatlar ile gerçek ametist taşı satın almak için Hello Minaste markasını tercih edebilirsiniz.

Ametist Taşı Zararlı Mıdır?

Ametist’in bilinen herhangi bir zararı veya toksik özelliği yoktur. Bu sebeple cildinize temas ettirerek, güvenle kullanabilirsiniz. Eğer küçük parçalar halinde bulunan Ametist taşına sahipseniz çocuk ve evcil hayvanlar tarafından yutulma riski olduğu için, güvenli bir şekilde muhafaza etmenizi öneriyoruz.

Orijinal Ametist Taşı Nasıl Anlaşılır?

Ametistin gerçek olup olmadığını anlamak için en güvenilir yol bir laboratuvarda değerlendirilmesidir. Bu genelde zahmetli ve pahalı bir yol olduğu için Ametist taşını alırken güvenilir ve tanınmış bir satıcıdan almanızı öneririz. Özellikle satın alacağınız markanın ürün yorumlarını incelemeyi unutmayın!

Ametist taşı satın almış müşteriler genellikle taşın sahte olduğunu ısıtarak veya suda bekleterek anlamaya çalışıyor fakat bu yöntemler Ametistin kimyasal yapısını bozabildiği için tavsiye etmiyoruz. Ametistin orijinal olup olmadığını anlamanın en iyi yöntemi MOHS sertlik ölçümü yapmak. Böylece taşın sertlik derecesine ulaşabilir ve Ametistin gerçek olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Taşınızı alırken, sertlik ölçümü talep edebilirsiniz. 

Ametist Taşının Yönetici Gezegeni Hangisidir?

Her burcun bir gezegeni, her gezegenin de onu simgeleyen bir doğal taşı vardır. Ametist taşının yönetici gezegeni Jüpiter olarak kabul edilir.

Ametist Taşı Nasıl Temizlenir? Ametist Taşının Bakım ve Temizliği

Eğer Ametist taşınızı düzenli olarak kullanıyorsanız mutlaka belirli aralıklarla temizlemeniz (nötrlemeniz) gerekmektedir. Her doğal taşın temizleme yöntemi farklı olabilir, bazı yöntemler taşınıza zarar verebilir. İşte Ametist taşının temizleme yöntemleri:

NASIL NÖTRLENİR?SÜRE
Akan su1-2 dakika
Daha büyük bir taş24 saat
Görselleştirme1-2 dakika
Nefes çalışması45 saniye
Ses5-10 dakika
Toprağa gömerek24 saat
Tütsü30-60 saniye
Tuzlu Su1 dakika

One comment

  1. ceren yılmaz

    Ametist taşına bayılıyorum ben de. Rengi gerçekten çok güzel 🙏

Comments are closed.

Ücretsiz Kargo

500₺ ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz!

30 Gün İçinde İade

Ürününüzden memnun kalmazsanız paranız iade.

1. Kalite Ürünler

Sadece yüksek kaliteli ürünler satıyoruz.

100% Güvenli Alışveriş

Kredi kartı bilgileriniz sizinle bankanız arasında.

Saat
Dakika
Saniye

Sınırlı Sayıda Ziyaretçiye
Sepette %15 İndirim 🎉

Formu doldur, 24 saat geçerli kupon kodunu hemen kullan!

🎉

İşte %15 indirim için kupon kodunuz 👇

FIRSAT15 Kopyalandı!

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra ödeme kısmında bu kupon kodunu kullanabilirsiniz 😍